4 Mart, 2024

AMD'den müjde: Nvidia DLSS'e yanıt geliyor !

AMD'den Nvidia DLSS'e Rakip: FSR 2.0

Nvidia'nın DLSS (Deep Learning Super Sampling) teknolojisi, yapay zeka kullanarak oyunlarda görüntü kalitesini ve performansı aynı anda artırma konusunda oldukça başarılı olmuştur. AMD ise bu alandaki rakibini, FSR 2.0 (FidelityFX Super Resolution)'ı geçtiğimiz yıl duyurdu. Peki, FSR 2.0 nedir ve DLSS'e karşı nasıl bir performans gösteriyor?

FSR 2.0 Nasıl Çalışır?

FSR 2.0, DLSS'e benzer şekilde, yapay zeka kullanarak düşük çözünürlüklü görüntüyü yüksek çözünürlüklü bir görüntüye dönüştürür. Bunu yaparken, kenar yumuşatma, keskinlik ve renklendirme gibi işlemleri optimize ederek görsel kaliteyi korumaya çalışır. FSR 2.0, DLSS'e kıyasla daha az hesaplama gücü gerektirir, bu da daha geniş bir yelpazedeki ekran kartlarında kullanılabilir olmasını sağlar.

FSR 2.0'ın Avantajları

  • Daha geniş bir yelpazedeki ekran kartlarında kullanılabilir: FSR 2.0, Nvidia'nın RTX serisi ekran kartlarına özel olan DLSS'in aksine, AMD ve Nvidia'nın eski nesil ekran kartlarında da kullanılabilir.
  • Daha az hesaplama gücü gerektirir: FSR 2.0, DLSS'e kıyasla daha az hesaplama gücü gerektirir, bu da daha düşük güç tüketimi ve daha az ısınma anlamına gelir.
  • Açık kaynak kodlu: FSR 2.0, açık kaynak kodlu bir teknolojidir, bu da geliştiricilerin bu teknolojiyi kendi oyunlarına daha kolay entegre edebilmelerini sağlar.